Kirjoitukseni Loimaan Lehdessä: Kerrotaan Loimaasta hyvää

10.06.2021

Mielipide: Kerrotaan Loimaasta hyvää

Toimittaja Tiina Naula kyseli Twitterissä, mitä ihmisille tulee mieleen Loimaasta. Ketjuun kirjoitettuja satoja kommentteja oli mielenkiintoista ja liikuttavaakin lukea.

Mielikuvissa toistuivat useat urheiluseurat kuten Hurrikaani, Biisonit ja Loimaan Palloilijat. Usein mainittiin Sarka-museo, Loimaan kassa, Patsaspuisto, menestyneet teollisuusyritykset ja autokaupat. Jotkut vastaajista tapailivat Raamatun alkusanoja tai Solistiyhtye Suomen Loimaa-iskelmää. Vetoapua tunnettuudelle antoivat niin Loimaan Tikkakerhon Hansu ja Pirre kuin Etsivätoimisto Loimaan luiskaotsat.

Monta oli niitäkin, jotka lämmöllä muistelivat lapsuuttaan Loimaalla, mummolaa tai kesätyöpaikkaa. Vain harvalle Loimaan kyltti Ysitiellä tuntui merkitsevän lupaa painaa kaasua, jotta ohitus olisi nopeampi. Joku kuitenkin totesi voimaantuneena, että selvittyään nuoruudestaan Loimaalla, hän selviää mistä vaan. Positiiviseksi siis kääntyi sekin kokemus.

Ihan valtaosaltaan Twitterin kommentit olivat sisällöltään myönteisiä. Kyseessä ei toki ollut mikään tieteellinen tutkimus, mutta mukava kysely. Mielikuvat olivat positiivisia, ja ne liittyivät hyvin moneen eri asiaan. Enää ei olla vain viljavarastojen tai Raamatun (väärin muistetun) alkutekstin varassa.

Muualta tulee arvostusta, mutta millaista tarinaa me itse kerromme? Onko niin, että liian usein vähättelemme arvoamme. Saatamme kertoa muuttotappiosta, vähenevistä palveluista ja näivettymisestä. Ehkä vähemmälle jäävät kertomukset kaikesta siitä valtavan hyvästä, mitä meillä on: erinomainen sijainti, palvelevat yritykset, virkeät yhdistykset, luonto, turvallisuus, harrastusmahdollisuudet, liikuntapaikat ja niin edelleen. Muut näkevät vahvuutemme, meidän itsekin pitäisi.
Jokainen loimaalainen on kuntansa markkinoija omine verkostoineen. Niiden välityksellä voimme kertoa kotikunnastamme ja vahvistaa mielikuvaa Loimaasta. Käytetään se mahdollisuus hyödyksi ja kerrotaan hyvää. 


Tarja Mäki-Punto-Ristanen
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Kuntavaaliehdokas (kok.)  

Mielipidekirjoitus on julkaisu Loimaan Lehdessä 10.6.2021

 

 

 

 

 

 

25.04.2021Kuntavaalit 13.6.2021
10.06.2021Kirjoitukseni Loimaan Lehdessä: Kerrotaan Loimaasta hyvää
09.06.2021Kirjoitukseni vaalilehdessä: Etätyö mahdollisuutena
04.06.2021Perjantaina 4.6. torilla
19.05.2021Perjantaina torilla
11.05.2021Kolumni: Kohti aktiivisempaa asukasvaikuttamista
26.04.2021Kokoomuksen ja KD:n valtuustoaloite: Ostolaskut julkisiksi
18.01.2021Kokoomuksen ja KD:n valtuustoaloite: Ladut ja jäät kuntoon kuntalaisia varten
03.05.2020Kolumni: Digiloikasta elinvoima
29.03.2017Yhteistyöllä kohti muutosta (Loimaan Kokoomuksen vaalilehdessä 28.3.2017 julkaistu artikkeli)

Siirry arkistoon »